AÇILIŞ SEREMONİSİ

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2022 faaliyet programında yer alan Türkiye Büyükler Taekwondo Şampiyonası için bir seremoni düzenlendi.

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda 73 ilden 632 kulübe bağlı 1559 sporcunun mücadele ettiği ve 22 Ocak’a kadar sürecek Türkiye Büyükler Taekwondo Şampiyonasının seremonisi düzenlendi. Seremoniye, Konya Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Genel Koordinatörü Ali Sosanoğlu, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, federasyon yönetim kurulu üyeleri, hakemler, idareciler, antrenörler, sporcular ve davetliler katıldı.

“HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR”

Türkiye Taekwondo Federasyonu Prof. Dr. Metin Şahin, yaptığı konuşmada, “Taekwondo branşı dünyada en çok lisanslı sporcuya sahip, 212 ülkede yapılan çok değerli bir spor branşıdır. Ülkemizde taekwondo her geçen gün daha iyi noktaya gelmektedir. Öncesinde de çok iyi bir geçmişe sahip sporumuzda 2003 yılında aldığımız bayrağı başta olimpiyat oyunlarındaki başarılar olmak üzere daha iyi bir noktaya getirdik. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bütün başarıların arkasında ciddi bir çalışma ve planlama vardır. Kıyas yapıldığında gelinen nokta görülebilir. Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek, İstiklal Marşımızı dinletmek için bizlerle beraber gece gündüz çalışan kulüplerimiz, antrenörlerimiz ve bütün paydaşlarımızla beraber bahsettiğim 212 ülke arasında ilk 3’teyiz. Taekwondonun olimpik olmasının üzerinden 6 olimpiyat geçti ve hepsinden madalya almayı başarmış bir federasyonuz. Bununla gurur duyuyoruz. Önemli olan başarı değil, başarının devamı ve istikrardır. Bunu tüm paydaşlarımızla Paris 2024’ egale edeceğiz. Yapacağımız çalışmalarla ve reformlarla, sporcu altyapımızı güçlendirerek daha iyi noktada olmaya devam edeceğiz. Bizlere her zaman destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum. Güçlü bir toplumuz, güçlü bir federasyonuz. Dünyada itibarlı bir federasyonuz” ifadelerini kullandı.

“AYNI DİLİ DEĞİL AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞIR”

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Şahin, “Her şeyin yolu birlik ve beraberlikten geçer, sevgiden ve hoşgörüden geçer. Bugün hoşgörü şehri Konya’dayız. Konya’nın ruhunda Hz. Mevlana vardır. Hz. Mevlana, ‘aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşırlar’ demiş. Bizim temelimizde taekwondo dövüş sporu gibi görünse de, aldığımız terbiye ve ahlakla çalışalarımızı sevgi, saygı ve hoşgörü temeline oturtuyoruz. Birbirimizi seveceğiz. Hizmette sınır tanımayacağız. Bütün hedefimiz birlik ve beraberlik içinde ülkemizi zirveye taşımaktır” diye konuştu.

Protokol katılımcıları da yaptıkları konuşmalarda, taekwondonun başarılarını yakından takip ettiklerini ve gurur duyduklarını ifade ederken, böylesine önemli bir şampiyonaya Konya’da ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi. Başkan Şahin, konuşmaların ardından protokole katılımları anısına plaket takdim etti.

TEKNiK TOPLANTI

Konya Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve 73 ilden 632 kulübe bağlı 1559 sporcunun katıldığı Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nın teknik toplantısı gerçekleştirildi.