2022 yılında Federasyonumuz faaliyetlerinde ve İl Faaliyetlerinde Antrenör olarak vizesini yaptıran tüm antrenörlerimize 20-21 Aralık 2021 tarihlerinde 2 ayrı grup halinde 1’er gün online olarak Antrenör Gelişim Semineri yapılacaktır.

Antrenör Gelişim Semineri Online Eğitim Sistemi

Online Antrenör Gelişim Seminerindeki canlı derslere katılabilmeniz için; derslere bağlantı yapacağınız aygıtınıza “Zoom” programını kurmanız gerekmektedir.

ZOOM PROGRAMINI İNDİRMEK VE KURMAK

– Bilgisayarınıza Zoom programını kurmak için https://www.zoom.us/download adresine gidip “Zoom Client for Meetings” uygulamasını indirip, bilgisayarınıza kurunuz.

– IOS işletim sistemli akıllı telefonlarınız için App Store’dan “ZOOM Cloud Meetings” uygulamasını indirip kurunuz.

– Android işletim sistemli telefonlarınız için Google Play Store’dan “ZOOM Cloud Meetings” uygulamasını indirip kurunuz.

Önemli Not: Online Eğitim Sistemi bilgisayarlar, tabletler ve cep telefonları ile uyumludur. Fakat hem sistemi kolay kullanabilmeniz, hem dersleri sağlıklı izleyebilmeniz, hem ekrandaki yazıları ve sunumları sorunsuz takip edebilmeniz, hem de gün boyu sürecek derslerdeki yüksek veri akışının mobil veri kotanıza ekstra yük olmaması açısından; cep telefonlarınız yerine yerel veya kablosuz ağ ile internete bağlanmış bilgisayarlarınızla derslere bağlanmanız tavsiye edilmektedir.

TAEKWONDO FEDERASYONU ONLINE EĞİTİM SİSTEMİNE BAĞLANMAK

– E-devlet üzerinden kayıt olurken verdiğiniz e-mail adresinize sisteme giriş yaparken kullanacağınız kullanıcı adı ve şifreniz gönderilecektir. E-mail adresinizi kontrol edip kullanıcı adı ve şifrenizi öğreniniz. Bazı durumlarda bilgilendirme e-maili “spam” klasörüne düşebilmektedir. Spam klasörünüzü lütfen kontrol ediniz.

– Mailinize gelen kullanıcı adı ve şifrenizle https://taekwondo.vedubox.net adresinden online eğitim sistemine giriş yapınız.

– Sol taraftaki menüden “CANLI” başlığına tıklayınız.

– “CANLI” başlığının altındaki takvimde derslerinizin adını, başlama ve bitiş saatleri ile eğitmenlerinizin isimleri göreceksiniz. ( Takvimde ileri ve geri gitmek için ok tuşlarını kullanabilirsiniz. )

– Dersin başlama saatinden önce sisteme bağlanınız. Sistemde sol taraftaki menüdeki “CANLI” linkinde dersinizin altında mavi “Katılacağım” butonu gözükecektir. “Katılacağım” butonuna tıklayınız ve dersin başlama saatinde yeşil “Başla” butonunun yanmasını bekleyiniz. ( Dersin başlama saati gelmesine rağmen “Başla” butonu belirmezse sol üstteki “Yenile” butonuyla sayfayı tekrar yükleyiniz.)

– Başla butonuna bastığınızda bilgisayarınız/akıllı telefonunuzda otomatik olarak bir pencere açılacak ve bu pencerede Zoom‘a tıkladığınızda uygulama açılacak ve derse bağlanacaksınız.

Derse katılım sağlayıp ders sonuna kadar sistemde kalınız. Ders sonunda sistem kontrol ederek otomatik olarak yoklama alacaktır. Derse katılım sağladığınız kullanıcı adınız, ip adresiniz ve katılım süreniz sistem tarafından kaydedilmektedir. Ders sırasında ad, soyad, TUR 12345 şeklinde bir bildirimde bulunmanıza gerek yoktur.

Dersiniz bittikten sonra sıradaki dersinize bağlanmak için Zoom programını kapatıp, https://taekwondo.vedubox.net adresinden aynı adımları izleyip sıradaki dersinize bağlanınız.

– Aynı kullanıcı birden fazla yerden bağlanmaya çalıştığında hata verecektir. Tek bir yerden oturum açınız.

– Sistem derse bağlantı yaptığınız IP adresinize, derste kaldığınız süreye ve sisteme giriş yaptığınız kullanıcı adınıza göre yoklama listesi oluşturacaktır. Devamsızlıkla ilgili sorun yaşamamak için bu hususlara dikkat ediniz. Derslere katılım sağlamayanların seminer vizesi onaylanmayacaktır.

Online
Eğitim Sistemi kullanım sunumu için
tıklayınız.