Bingöl’de vatanımızı koruyan kahraman evladımız Hakan Karakurt teröristlerce şehit edilmiştir.

Devletimizi yıkmak, ülkemizi ve ulusumuzu bölmek, ulusal birlik ve bütünlüğümüzü parçalamak isteyenlerin bu girişimleri kesinlikle etkisiz hale getirilecektir. Terör örgütü ve onu destekleyenleri gerek tarih gerekse Türk Ulusu asla affetmeyecek ve lanetle hatırlayacaktır. Devletimiz, ülkesi ve ulusu ile bölünmez bir bütün içinde sonsuza dek yaşayacaktır.

Federasyonumuz ve şahsım adına kahraman şehitimize Allah’tan rahmet, onu yetiştiren değerli ailesine, Yıldırım Spor Kulübü yönetici, antrenör ve sporcuları ile tüm ulusumuza başsağlığı dilerim. Acılarını yürekten paylaşıyorum.

Metin ŞAHİN
Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı

Bingöl’de iç güvenlik operasyonu sırasında yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan piyade er Hakan Karakurt’un cenazesi, İstanbul’da toprağa verildi.

Karakurt için Ataköy 5. Kısım Camii’nde düzenlenen cenaze törenine, İstanbul Valisi Muammer Güler, Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Korgeneral Selahattin Uğurlu, 23. Motorlu Piyade Tümeni Komutanı Tümgeneral Bülent Dağsalı, askeri erkan ile İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Güler ve törene katılanlar, cami avlusunda baba Ekrem Karakurt’a başsağlığı diledi.

Karakurt’un cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında taşınarak, top arabasına konuldu. Cenaze, kortej eşliğinde bir süre taşındıktan sonra araca alınarak, Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

Anadolu Ajansı