Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek Milli Takım’ın belirlenmesi için Federasyonumuz Yıldızlar Teknik Kurulu tarafından seçme kriterleri belirlenmiştir.

Buna göre;

1. 24-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara’da yapılan Avrupa Çoklu Taekwondo Oyunları’nda kota kazanan sporcular Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonasına milli takım adına direkt katılacaklardır.

2. 13-16 Haziran 2024 tarihleri Arasında Arnavutluk’ta yapılan Avrupa Kulüpler Şampiyonasında 1. olan sporcular Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonasına milli takım adına direkt katılacaklardır.

3. 21-26 Ağustos 2024 tarihleri arasında İzmir ilinde yapılan ‘Murat Şimşek’ Türkiye Yıldızlar Taekwando Şampiyonası’nda altın madalya kazanmış ve tüm maçlarını 2-0 alan veya bir maçını 2-1 alan sporcular Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonasına milli takım adına direkt katılacaklardır.            

4. Murat Şimşek’ Türkiye Yıldızlar Taekwando Şampiyonası’nda altın madalya alan ancak birden fazla 2-1 galibiyeti bulunan sporcuların sıkletinde ilk 8’e giren sporcular arasında seçme yapılacaktır.

5. Seçme yapılacak kilolarda Türkiye şampiyonu olan sporculara koruma puanı verilecektir.

6. ‘Murat Şimşek’ Türkiye Yıldızlar Taekwando Şampiyonası’nda 1. olan sporcunun aynı zamanda 1. veya 2. Maddelerde yer alan organizasyonlardan kotası bulunması durumunda; sporcunun hem kotası hem de Türkiye şampiyonluğunun olduğu sıklette ilk sekizde olan diğer sporcular arasında seçme yapılacaktır.

 -Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’na yarışacak kotalı sporcuların sıkletlerini en geç 15 Eylül 2024 tarihine kadar dilekçe ile Federasyonumuza bildirmesi gerekmektedir.
-Sporcuya ait dilekçenin veli imzalı hali taranmış olarak eposta yoluyla (taekwondo@gsb.gov.tr) gönderilecektir.

(Örnek Dilekçe)