Dünya Taekwondo Federasyonu (WT), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülkemize 30 bin dolar yardımda bulundu. Avrupa Taekwondo Birliği de (ETU) bir yardım kampanyası başlattı.

WT Başkanı Chungwon Choue, yaşanan deprem felaketinin ardından Seul Büyükelçisi Murat Tamer’i makamında ziyaret etti. Afet bölgesinde incelemelerde bulunan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin de telekonferans ile görüşmeye katıldı.

Federasyon Dış İlişkiler Sorumlusu Ali Sağırkaya’nın da Ankara’dan dahil olduğu görüşmede WT Başkanı Choue, yaşanan felaketten duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve taziyelerini sundu. Choue, WT olarak deprem bölgesine 30 bin dolar yardımda bulunduklarını ifade etti.

Öte yandan, ETU da başkan Sakis Pragalos’un talimatıyla bir yardım hesabı oluşturarak, depremzedelere ulaştırılmak üzere bir yardam kampanyası başlattı.