Türkiye Taekwondo Federasyonu ile İtalya Taekwondo Federasyonu arasında işbirliği protokolü imzalandı.

2026 World Taekwondo Grand Prix esnasında Roma’da Federasyon Başkanları Bahri Tanrıkulu ve Angelo Cito tarafından imzalanan protokol; uluslararası eğitim kampları, Erasmus+ projeleri, gençlik hareketlilik programları, para taekwondo çalışmaları ve spor teknolojileri alanlarında ortak faaliyetleri kapsayacak.

Dört yıl süreyle yürürlükte olacak söz konusu protokol sayesinde iki ülke federasyonu, bilgi ve deneyim paylaşımını artırırken uluslararası projelerde ortak hareket ederek taekwondonun gelişimine katkı sağlayacak.

İmzalanan İşbirliği Protokolü’nden, Türkiye ve İtalya taekwondo camiaları arasındaki dostluk bağlarını daha da güçlendirmesi ve gelecekte gerçekleştirilecek ortak projeler için sağlam bir temel oluşturması bekleniyor.