İstanbul’da yapılan 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası elemelerinde mücadele eden sporcularımız Sibel Güler, Azize Tanrıkulu, Bahri Tanrıkulu ve Servet Tazegül, olimpiyatlara gitmeye hak kazandı.
Elemelerin ilk gününde bayanlar 67 kiloda Sibel Güler ile erkekler 80 kiloda Bahri Tanrıkulu olimpiyat vizesi alırken, müsabakaların son günün de bayanlar 57 kiloda Azize Tanrıkulu, erkekler 68 kiloda Servet Tazegül olimpiyatlara gitmeyi garantiledi. Böylece organizasyonda mücadele eden 4 Türk sporcumuzda da olimpiyatlara adını yazdırdı.
Sporcularımızın hepsinin barajı geçmesiyle Türkiye, olimpiyatlarda ilk kez 4 tekvandocuyla temsil hakkını elde etti.
Bayanlar 67 kiloda, ilk turda Polonyalı Kalinowska Katarzyna’yı 3-0, çeyrek finalde İsviçreli Nina Klaey’i 2-1, yarı finalde Rus Ekaterina Zenkina’yı 1-0 yenerek finale çıkan Sibel Güler, finalde Yunanlı Mystakidou Elisavet ile karşı karşıya geldi. Finalde -1 ceza puanı alan Sibel, rakibinin -2 ceza puanı alması sonucunda şampiyon olarak olimpiyatlara adını yazdırdı. Organizasyonda Almanya adına yarışan Pınar Budak da bu kategori de 3. olarak olimpiyat vizesi aldı.
Erkekler 80 kiloda ilk turda Moldovalı Ion Viztiu’yu 8-2, çeyrek finalde Ermenistan’dan Yeremyan Arman’ı 3-2, yarı finalde Polonya’dan Smigaj Lukazs’ı 3-0 yenerek finale yükselen Bahri Tanrıkulu, finalde Azerbaycanlı Rashad Ahmedov ile karşılaştı. Ahmedov’un müsabakadan çekilmesiyle Bahri Tanrıkulu şampiyon olarak olimpiyatlara gitmeye hak kazandı. Elemelerde 3. olan İngiliz Aaron Cook olimpiyatlara katılmayı garantileyen bir diğer sporcu oldu.
Bugün ayrıca bayanlar 49 kiloda yapılan müsabakalarda İsveç’ten Hanna Zajc birinci, İsviçre’den Manuela Bezzola ikinci ve Almanya adına mücadele eden Sümmeye Güleç üçüncü oldu.
Erkekler 58 kiloda yapılan müsabakalarda da birinci Portekizli Pedro Miguel Moreira Povoa olurken, ikinciliği İngiliz Tyrone Robinson, üçüncülüğü de İspanya’dan Juan Antonio Ramos Sanchz elde etti.
Bayanlar 57 kiloda çeyrek finalde, Belçikalı Stefanie Verhoeven ile yaptığı mücadeleyi 1-0 kazanan ve yarı finale yükselen Azize Tanrıkulu, burada İsrailli Bat El Getterer’i 4-1 yenerek finale çıktı. Finalde Hırvat Martina Zubcic’e 1-0 yenilen Azize Tanrıkulu, ikinci olarak olimpiyatlara gitmeyi başardı. Bu kategoride İsrailli Bat El Getterer üçüncü oldu.