Ankara’da 24-27 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Taekwondo Poomsae Şampiyonası için açılış seremoni gerçekleştirildi.

Taha Akgül Spor Salonu’nda düzenlenen ve 43 ilden 237 kulübe mensup 1000 civarında sporcunun katıldığı şampiyonanın açılış seremonisine Federasyon Başkanımız Bahri Tanrıkulu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, kulüp idarecileri, antrenör, hakem, sporcu ve davetliler katıldı.

20 Ekim’de Federasyonumuz Başkanlığına seçilen Bahri Tanrıkulu, görevine başladıktan sonra ilk Türkiye şampiyonasında salonda bulunanlar tarafından alkışlarla karşılandı. Tanrıkulu da salonu selamlarken katılımcılarla yakından ilgilendi.

“POOMSAE TAEKWONDONUN KALBİDİR

Açılış seremonisinde bir konuşma gerçekleştiren Tanrıkulu, “Federasyon başkanlığı seçimlerinden sonra yaptığımız ilk organizasyonumuz. Oturduk, hemen çalışmalara başladık. Şampiyonamızı ertelemeyelim ve en hızlı şekilde ne olursa olsun bunu gerçekleştirelim dedik. Federasyonu eski yönetimden teslim aldık. Ama baktığınız zaman gerçekten elimizde fazla bir şey olmadığını gördük.  Taekwondoyu tekrardan sıfırdan inşa etmemiz gerekiyor, bunu da hep beraber gerçekleştireceğiz. Taekwondomuzun başarılı olması için, İstiklal Marşımızın okutulması için, şampiyon sporcularımızın çıkartılması için, sporcu kardeşlerimizin daha iyi şartlarda spor yapabilmesi için hep beraber çalışacağız” dedi.

Poomsaenin taekwondo için olan öneminden bahseden Tanrıkulu, “Poomsae bizim temelimiz. Poomsae ile taekwondo iç içedir, taekwondonun özüdür. Poomsae taekwondonun kalbidir. Bu yüzden bizim için çok değerlidir. Sporcularımız, daha önce dünya ve Avrupa şampiyonalarına maalesef katılamadılar. Bu beni çok üzdü. Sporcularımızın, antrenörlerimizin, hakemlerimizin hak ettikleri yerlerde olabilmeleri için elimden gelen her şeyi yapacağım. Hedeflerimizden bir tanesi Avrupa Poomsae Şampiyonası’na tam takım gitmek olacak. Ne gerekiyorsa yapılacağına size söz veriyorum. Sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum. Güzel bir şampiyona olmasını diliyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Tanrıkulu, konuşmasının ardından şampiyonanın ilk gününde dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti.