Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek Milli Takım’ın belirlenmesi için Federasyonumuz Ümitler Teknik Kurulu tarafından seçme kriterleri belirlenmiştir. Buna göre;

1- 24-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara’da yapılan Avrupa Çoklu Taekwondo Oyunları’nda kota kazanan sporcular Avrupa şampiyonasına direkt milli takım adına katılacaktır .

2- 13-16 Haziran 2024 tarihleri Arasında Arnavutluk’ta yapılan Avrupa Kulüpler Şampiyonasında 1. olan sporcular milli takım adına direk katılacaktır.

3- 02-05 Eylül 2024 tarihleri arasında Konya ilinde yapılmakta olan Ümitler Türkiye Taekwando Şampiyonasında altın madalya kazanan ve tüm maçlarını 2-0 alan veya bir maçını 2-1 alan sporcular direkt milli takım adına katılacaktır.              

4- Ümitler Türkiye Taekwando Şampiyonası’nda altın madalya alan ancak birden fazla 2-1 galibiyeti bulunan sporcuların sıkletinde ilk 8’e giren sporcular arasında seçme yapılacaktır.

5- Seçme yapılacak kilolarda Türkiye şampiyonu olan sporculara koruma puanı verilecektir.

6- Türkiye Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nda 1. olan sporcunun aynı zamanda 1 veya 2. Maddelerde yer alan organizasyonlardan kotası bulunması durumunda Türkiye şampiyonu olduğu sıklette ilk sekizde olan diğer sporcular arasında seçme yapılacaktır.

 -Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’na yarışacak kotalı sporcuların sıkletlerini 15 Eylül tarihine kadar dilekçe ile Federasyonumuza göndermesi gerekmektedir. (Dilekçeleri 18 yaşından büyük sporcuların kendi imzaları ile 18 yaşından küçük olan sporcuların ise veli imzası ile göndermesi gereklidir).

Camiamıza önemle duyurulur.