Okul Sporları Taekwondo Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası Çorum’da başladı.

Çorum Yeni Spor Salonu’nda düzenlenen ve 3 gün sürecek şampiyonada 320 sporcu mücadele ediyor. Pazar günü sona erecek olan şampiyonanın açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Açılış seremonisine Çorum Vali Yardımcısı Bayram Köse, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Türkiye Taekwondo Federasyonu Asbaşkanı Seyfullah Özdemir, Taekwondo İl Temsilcisi Mustafa Kanat ve Çorum Belediyesi Spor Hizmetleri Müdürü Nadir Solak, antrenör, hakem, sporcu ve sporu aileleri katıldı.

Federasyon Başkanımız Metin Şahin, seremonide bir konuşma yaparken, son  yıllarda taekwondonun yükselişte olduğuna dikkat  çekerek hız kesmeden yola devam etmek gerektiğini söyledi. Başkan Şahin, “Hızımızı kesmeden yolumuza devam ediyoruz. Türk taekwondosu olarak bu gün buradayız. Burada yarışmada bulunan sporcu kardeşlerime özellikle diyorum insan yenildiğinde değil pes ettiğinde kaybeder. Bunu unutmayın. Buralar sizin için bir geçit. Yavaş yavaş adım adım yolunuzda ilerleyeceksiniz. Hedefe varmak için çalışmalarınıza devam edeceksiniz. Çalışan muhakkak kazanır Allah’ın izniyle. Biz Türk taekwondosu olarak ülkemize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Şahin, “Önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var. Arkasından 2024 Paris’e gideceğiz. Geldiğimiz nokta çok iyi. Bunların hepsinde bize önce Allah’ın yardımı sonra içimizde bulunan birlik, beraberlik, çalışma şevki, kulüplerimizin, antrenörlerimizin oluşturduğu sinerji ve enerji bizi bu duruma getirdi. Buradaki planlama ve strateji şunu gösteriyor. Dünyada 212 ülke içinde Türkiye 1 numara olmuş. Türkiye içinde de 800 bine varan lisanslı sporcu ile sadece yarışma sporu olarak değil, aynı zamanda gençlerimizin kötü ve yanlış alışkanlıklardan kurtarılması için çalışan güçlü ve başarılı bir federasyonumuz var” ifadeleriyle konuşmasını bitirdi.

Başkan Şahin, konuşmaların ardından protokole günün anısına birer plaket hediye etti.