Federasyon Ana Statümüzün 7. Maddesinin 2. Fıkrasının “f” bendine göre (Genel kurulun yapılacağı tarihten en az bir yıl önce faal sporculuğu bırakmış olmak kaydıyla, en fazla milli olmuş beş sporcu.) yapılan itiraz sonucunda; Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulunun 11/10/2021 Kararı ile “… kura sonucu delege seçilenlerin hakları saklı kalmak üzere milli sporcu sayısının beşe tamamlanmak suretiyle delege listesinin oluşturulması…” kararı gereğince;

Federasyonumuz Ana Statünün 7. Maddesinin 5. Fıkrası “Faal sporculuğu bırakmış genel kurul üyesi olacak millî sporcuların belirlenmesinde sırasıyla;

– “a” bendinde “Olimpiyat oyunlarında ilk üç dereceye girmiş millî sporcular,” denilmekte olup; aşağıda yer alan sporcular direkt delege olarak Kesin Delege Listemize alınacaktır.

Buna göre;

1-Azize TANRIKULU SERTÇELİK (01 Ekim 2021 tarihinde noter kura çekiminde delege olarak çıkmıştı. Ayrıca 2008 Yılı Olimpiyat Oyunları 2.)

2-Bahri TANRIKULU (2004 Yılı Olimpiyat Oyunları 2.)

3-Hamide BIKCIN ÇETİNER (2000 Yılı Olimpiyat Oyunları 3.)

Ayrıca aynı maddenin “b” bendinde faal sporculuğu bırakmış “Büyükler Dünya Şampiyonasında ilk üç dereceye girmiş millî sporcular,” denilmekte olup; sırasıyla denildiği için Büyükler Dünya Şampiyonasında 1. olan dört sporcumuzdan noter kura çekimi ile 2 delege belirlenecektir.

Buna göre noter kura çekimine girecek sporcular;

1-Cihat KUTLUCA (1995 Yılı Dünya Taekwondo Şampiyonası 1.)

2-Tennur YERLİSU (1987 Yılı Dünya Taekwondo Şampiyonası 1.)

3-Yılmaz HELVACIOĞLU (1983 Yılı Dünya Taekwondo Şampiyonası 1.)

4-Serim OLGUN KAHVECİ (2017 Yılı Dünya Poomsae Taekwondo Şampiyonası 1.)

Söz konusu noter kurasına girecek delege listesine, 14.10.2021 Perşembe günü mesai bitimine kadar Federasyonumuz info@taekwondo.org.tr e-posta adresine gönderilecek dilekçede gerekçe yazılarak varsa belgeleri ile birlikte itiraz edilebilecektir.

Türkiye Taekwondo Federasyonu 5.Olağan Genel Kurulu ve 7. Olağan Mali Genel Kurulunda Federasyonumuz Ana Statüsünün 7. Maddesinin 2. Fıkrasının “f” bedine göre (Genel kurulun yapılacağı tarihten en az bir yıl önce faal sporculuğu bırakmış olmak kaydıyla, en fazla milli olmuş beş sporcu.) oy kullanacak delegeleri belirlemek amacıyla;

***15 Ekim 2021 tarihinde saat 16:00’da Ankara 3. Noterliği (Necatibey Cad. No:2-4 K:1 No:89-90 Sıhhıye / ANKARA) noter kura çekimi yapılacaktır. Noter kura çekimine sadece yukarıda isimleri belirtilen (faal olmayan 4 sporcumuz) kura çekimine girecek sporcular noter kura çekimine katılacaklarına dair Federasyonumuza 14.10.2021 Perşembe günü mesai bitimine kadar Federasyonumuz info@taekwondo.org.tr e-posta adresine dilekçe gönderip; akredite olanlar noter kura çekimine katılabileceklerdir.

Bu duyuru tebligat yerine geçerlidir.

Kamuoyuna önemle duyurulur.