Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 8. WT Başkanlık Kupası & 10. Uluslararası Türkiye Taekwondo Turnuvası, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle erken sonlandırıldı. 10-14 Şubat tarihleri arasında yapılması planlanan 10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası kapsamında kyorugi müsabakaları ise ileri bir tarihe ertelendi.

8. GÜN – 8. WT BAŞKANLIK KUPASI (KYORUGİ YILDIZLAR)

İstanbul’da düzenlenen 8. WT Başkanlık Kupası’nın son gününde yıldızlar kategorisinde mücadele eden Türk sporcular, 13’ü altın 57 madalya kazandı.

Yıldızlar kategorisinde kızlar ve erkeklerde 10’ar sıklette yapılan müsabakalarda Türk sporcular, 13 altın, 13 gümüş, 31 bronz olmak üzere 57 madalyanın sahibi oldu.

8. WT Başkanlık Kupası – Kyorugi Yıldız Erkekler Sonuçları
8. WT Başkanlık Kupası – Kyorugi Yıldız Kızlar Sonuçları

6. ve 7. GÜN – 8. WT BAŞKANLIK KUPASI (KYORUGİ GENÇLER) & 10. ULUSLARARASI TÜRKİYE AÇIK TAEKWONDO TURNUVASI (PARA TAEKWONDO)

İstanbul’da düzenlenen 8. WT Başkanlık Kupası & 10. Uluslararası Türkiye Taekwondo Turnuvası’nın 6 ve 7. günlerinde gençler kategorisi ve para taekwondo müsabakaları yapıldı.

Avrupa Taekwondo Birliği ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda iki gün boyuncu 8. WT Başkanlık Kupası kapsamında gençler kategorisi, 10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası kapsamında ise para taekwondo müsabakaları yapıldı.

Türk sporcular gençler kategorisinde 9 altın, 13 gümüş, 20 bronz, toplam 42 madalya kazanırken, para taekwondoda ise 6 altın, 3 gümüş, 7 bronz, toplam 16 madalya elde etti.

8. WT Başkanlık Kupası – Kyorugi Genç Erkekler Sonuçları
8. WT Başkanlık Kupası – Kyorugi Genç Kızlar Sonuçları
10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası – Para Taekwondo Erkekler K44 Sonuçları
10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası – Para Taekwondo Kadınlar K44 Sonuçları
10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası – Para Taekwondo Erkekler K41 Sonuçları
10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası – Para Taekwondo Kadınlar K41 Sonuçları

5. GÜN – 8. WT BAŞKANLIK KUPASI (KYORUGİ BÜYÜKLER & PARA TAEKWONDO 2. GÜN)

İstanbul’da düzenlenen 8. WT Başkanlık Kupası’nda Türk sporcular günü, 4’ü altın 15 madalya ile tamamladı.

Avrupa Taekwondo Birliği ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda 8. WT Başkanlık Kupası kapsamında Paris 2024 Olimpik ve Paralimpik Oyunları’na puan veren büyükler kategorisi ile para taekwondo müsabakaları yapıldı. Türk sporcular, her iki kategoride 4 altın, 4 gümüş, 7 bronz, toplam 15 madalya kazandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota puanı veren büyükler kategorisinin ilk gününde erkeklerde 8 sıklette müsabakalar yapıldı. Türkiye, bu kategoride 4 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı. 54 kiloda Görkem Polat, 58 kiloda Ömer Faruk Dayıoğlu, 68 kiloda Ferhat Can Kavurat ve 87 kiloda Sergen Curabaz gümüş madalyanın sahibi oldu. 54 kiloda Deniz Dağdelen, 58 kiloda Enes Kaplan, 74 kiloda Muhammed Emin Yıldız, 80 kiloda Hüseyin Kartal, 87 kiloda Enbiya Taha Biçer ve +87 kiloda Emre Kutalmış Ateşli bronz madalya elde etti.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota puanı veren para taekwondo müsabakalarının ikinci gününde erkeklerde 5 sıklette mücadeleler yapılırken sporcularımız 4 altın ve 1 bronz madalya kazandı. K44 kategorisindeki müsabakalarda 63 kiloda Mahmut Bozteke, 70 kiloda Fatih Çelik ve +80 kiloda Mehmet Sami Saraç altın, aynı kiloda Sefer Tayyip Harputlu bronz madalya elde etti. Kadınlar K41 kategorisinde ise Sevim Nur Türkmen altın madalyanın sahibi oldu.

8. WT Başkanlık Kupası – Kyorugi Büyük Erkekler Sonuçları
8. WT Başkanlık Kupası – Para Taekwondo Sonuçları

4. GÜN – 8. WT BAŞKANLIK KUPASI (KYORUGİ BÜYÜKLER & PARA TAEKWONDO 1. GÜN)

İstanbul’da düzenlenen 8. WT Başkanlık Kupası’nda Türk sporcular günü, 3’ü altın 13 madalya ile tamamladı.

Avrupa Taekwondo Birliği ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda 8. WT Başkanlık Kupası kapsamında Paris 2024 Olimpik ve Paralimpik Oyunları’na puan veren büyükler kategorisi ile para taekwondo müsabakaları yapıldı. Türk sporcular, her iki kategorinin toplamında 3 altın, 3 gümüş, 7 bronz, toplam 13 madalya kazandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota puanı veren büyükler kategorisinin ilk gününde kadınlarda 8 sıklette müsabakalar yapıldı. Türkiye, bu kategoride 3 altın ve 5 bronz madalya kazandı. 46 kiloda Emine Gögebakan, 57 kiloda Hatice Kübra llgün ve +73 kiloda Nafia Kuş altın madalya kazanan isimler oldu. 46 kiloda Filiz Ögel, 49 kiloda Rukiye Yıldırım ve Elif Sude Akgül, 53 kiloda Öykü Özbey ile +73 kiloda Sude Yaren Uzunçavdar bronz madalya elde etti.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota puanı veren para taekwondo müsabakalarının ilk gününde kadınlarda 5 sıklette mücadeleler yapılırken sporcularımız 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. K44 kategorisindeki müsabakalarda 52 kiloda Meryem Betül Çavdar, 57 kiloda Gamze Gürdal ve 65 kiloda Seçil Er gümüş madalyanın sahibi olurken, 47 kiloda Nurcihan Ekinci ile +65 kiloda Nisa Nur Gürses bronz madalya kazanan isimler oldu.

8. WT Başkanlık Kupası – Kyorugi Büyük Kadınlar Sonuçları
8. WT Başkanlık Kupası – Kadınlar Para Taekwondo Sonuçları

3. GÜN – 10. ULUSLARARASI TÜRKİYE AÇIK TAEKWONDO TURNUVASI (TAEKWONDO POOMSAE 2. GÜN)

İstanbul’da düzenlenen 10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın ikinci gününde Türk sporcular 11’i altın 35 madalya kazandı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda taekwondo poomsae kategorisinde müsabakalar sona erdi. Türk sporcular, günü 11 altın, 13 gümüş, 11 bronz, toplam 35 madalya ile tamamladı. Türkiye, ikinci gün gösterdiği performansla toplam 14 altın, 17 gümüş, 20 bronz madalya ile ülkeler sıralamasında birinci oldu. 12 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya ile İtalya ikinci, 4 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya ile İran üçüncü sırayı aldı.

10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası – Taekwondo Poomsae 2. Gün Sonuçları (Tanınmış Poomsae)
10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası – Taekwondo Poomsae 2. Gün Sonuçları (Serbest Stil Poomsae)


2. GÜN – 10. ULUSLARARASI TÜRKİYE AÇIK TAEKWONDO TURNUVASI (TAEKWONDO POOMSAE 1. GÜN)

İstanbul’da düzenlenen 10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın ilk gününde Türk sporcular 3’ü altın 16 madalya kazandı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda taekwondo poomsae kategorisinde ilk gün müsabakaları yapıldı. Türk sporcular, ilk gün 3 altın, 4 gümüş, 9 bronz, toplam 16 madalya kazanarak günü ikinci sırada tamamladı. 6 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan İtalya ilk sırada yer alırken, İsviçre, birer altın, gümüş ve bronz madalya ile üçüncü olarak günü bitirdi.

10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası – Taekwondo Poomsae 1. Gün Sonuçları (Tanınmış Poomsae)
10. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası – Taekwondo Poomsae 1. Gün Sonuçları (Serbest Stil Poomsae)


2. GÜN – 8. WT BAŞKANLIK KUPASI (TAEKWONDO POOMSAE 2. GÜN)

İstanbul’da düzenlenen 8. WT Başkanlık Kupası’nın ikinci gününde Türk sporcular 6’sı altın 20 madalya kazandı.

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 8. WT Başkanlık Kupası’nın ikinci gününe taekwondo poomsae müsabakaları yapıldı. Türk sporcular, ikinci gün 6 altın, 6 gümüş, 8 bronz, toplam 20 madalya kazandı. 8. WT Başkanlık Kupası’ndaki taekwondo poomsae müsabakaları sona ererken Türkiye, 12 altın, 10 gümüş ve 15 bronz madalya ile ilk sırada yer aldı. İtalya 6 altın, 7 gümüş, 6 bronz ile ikinci, İran 6 altın 3 bronz madalya ile üçüncü sırayı aldı.

8. WT Başkanlık Kupası – Taekwondo Poomsae 2. Gün Sonuçları (Tanınmış Poomsae)
8. WT Başkanlık Kupası – Taekwondo Poomsae 2. Gün Sonuçları (Serbest Stil Poomsae)


1. GÜN – 8 WT BAŞKANLIK KUPASI (TAEKWONDO POOMSAE 1. GÜN)

İstanbul’da düzenlenen 8. WT Başkanlık Kupası’nın ilk gününde Türk sporcular 6’sı altın 17 madalya kazandı.

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından, 1-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan 8. WT Başkanlık Kupası ve 10. Uluslararası Türkiye Taekwondo Turnuvası başladı. İlk gün 8. WT Başkanlık Kupası kapsamında taekwondo poomsae müsabakaları yapıldı. Türkiye’yi ilk günü 6 altın, 4 gümüş, 7 bronz, toplam 17 madalya ile ilk sırada tamamladı. İtalya, 4 altın, 3 gümüş, 5 bronz ile ikinci, İran 4 altın, 3 bronz ile üçüncü sırada yer aldı

8. WT Başkanlık Kupası – Taekwondo Poomsae 1. Gün Sonuçları (Tanınmış Poomsae)
8. WT Başkanlık Kupası – Taekwondo Poomsae 1. Gün Sonuçları (Serbest Stil Poomsae)