01 – 04 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul ilinde aday hakem kursu açılacaktır. Hakem olabilme şartları aşağıda belirtilmiştir.

Kurs Yeri :
Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi Spor Salonu

Hakem Olabilme Şartları;

Hakem eğitim kurslarına katılabilmek için aşağıdaki şartlar aranır.

a) T.C Vatandaşı olmak

b) Tahsil belgesi, e devlet üzerinden alınabilir. Alınamadığı takdirde diploma sureti Noter tasdikli olmalıdır. (En az lise  ve dengi okulu mezunu olmak, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olanlar için kurum onaylı)

– Milli sporcularda tahsil şartı aranmaz.

c) Erkek ve bayanlarda 20 yaşından küçük olmamak,

ç) Daha önce Taekwondo yada başka bir spor dalında hakem, sporcu veya başka bir görevde iken bir defada 6 ay veya daha fazla süreli hak mahrumiyeti veya yarışmalarda men cezası almamış olmak (Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden cezaları olmadığına dair yazı (aslı) )

d) Ağır hapis 6 ay veya daha fazla hapis ve yüz kızartıcı bir fiilden dolayı affa uğramış olsa dahi ceza almamış olmak ( Sabıka kaydı (aslı veya e-devlet uygulamasından “resmi kurum” a verilmek üzere seçeneğiyle alınan çıktı) )

e) Hakemlik yapmasını engelleyici herhangi bir sağlık sorununun olmadığını belgelemek ( Sağlık Raporu (Hükümet Tabibliğinden veya Sağlık Ocaklarından (aslı) )

f) Taekwondo branşında en az 1.Gıp ( Kırmızı-Siyah ) Kuşak derecesine sahip olmak.

g) Nüfus cüzdanı fotokopisi

h) 2 Adet vesikalık fotoğraf

Ortopedik olarak sakatlığı bulunan hakem adayları yalnız yazılı ve sözlü sınava alınırlar.

i) Katılım Ücreti

Kursiyerler 450.00 TL lik katılım ücretini

Türkiye Taekwondo Federasyonu

Garanti Bankası Anafartalar Caddesi Şubesi / Ankara

IBAN : TR10 0006 2000 7110 0006 2958 75

nolu hesabına yatırıp, dekontları kurs mahalinde yukarıda istenen bilgi ve belgelerle birlikte kurs görevlilerine teslim edilecektir.